mandag den 6. maj 2013

Maj måneds trek "Apeh Waterfall Trek (North End)"

Endnu en mandag morgen er vi stået tidlig op for at komme ud i den skønne malaysiske natur.
Vi mødes på skolen, hvor vores naturguide John, står og venter på os. Vi er kun 6 idag, vi skulle have været 12, men vores stat, Selangor, udnævnte i fredags, idag til en helligdag, da vi havde valg igår og de ville komme eventuelle uroligheder i forkøbet. Det betød at skolen var lukket. Michael og jeg lod dog børnene og Jenny ( vores pragtfulde maid) i stikken og skyndte os afsted.
Alt forløb stille og roligt, ikke de sædvanlige mange biler på vejen, det var skønt.

Vi skulle kun køre 8 km så var vi ude i regnskoven, det var en "sval" morgen. Sammenlignet med andre morgener kunne det havde været meget værre. Men, det startede med at gå næsten lodret op så den fornøjelse varede kun ganske kort og vi blev hurtigt gennemblødte af sved. Ja ja så er alting jo bare som det plejer.

Lige nu er vi ramt af regntid igen. Monsunen er over os så det regner kraftigt hver dag. Det betyder også at skovbunden er våd og smattet.
Turen ind til vandfaldet tog ca 2 timer og turen tilbage tog 1,5 time. Vores guide John fortalte os, at rekorden for at løbe ind til vandfaldet og tilbage igen var 20 min. Men det tror vi ikke en skid på, som Michael udtrykker det!

Inde i skoven kunne man også dreje en anden vej end den vi gik. Den førte op til et lille the-hus hvor de ældre kinesere gik op hver dag og for at få deres the. De må være nogen af de sundeste pensionister på jorden!

Da vi sad ved vandfaldet og holdt pause kom der lige en Munk forbi. Han havde gået hele vejen i bare tæer. Han satte sig med det samme ned og begyndte at meditere. Imponerende!

Det sidste billede er dagen hold!

En skøn dag med trætte ben, ømme knæ og for mit vedkomne en blå tå, da jeg knaldede min fod ind i en træstub .......AV!! Det er dog trods diverse pinsler dejligt at hike :0))

Dagens råd: gå aldrig alene på hike.
Bær altid en kniv i bæltet hvor du hurtigt kan få fat i den. Skulle du blive angrebet af en skov pyton, som er meget agressiv, er det rart at kunne skære sig selv eller sin ven fri af dens dødbringende omfavnelse!
Pytonen bider sig fast i dig ( den giver ikke frivilligt slip igen) og snurre sig selv rundt om dig indtil du er sten død, derefter bliver du fortæret..........

Godnat og og sov godt!


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar