tirsdag den 12. marts 2013

Pangkor en lille perle i Melaka strædet feb 2013

Mor og far skal på besøg, vi har aftalt at vi vil ud til havet, til på en af Malaysias mange øer, vi har valgt Pangkor.
De kommer på besøg i det kinesiske nytår, ikke godt, alle melder udsolgt. Vi må vente med at tage afsted til den sidste weekend de er her, men det viser sig at være et held.
Kineserne har mildest talt invaderet ferieparadiserne, så meget at vi fra nogle venner får at vide, at de ikke engang kunne få en taxi på Pangkor i det kinesiske nytår. De måtte blive på hotellet om aftenen og kunne slet ikke kommer ind til byen.
Vi kørte i 3 timer til vi kom til den lille havneby, Lumut. Derfra går færgen til pangkor. Det tager ca 30 min at sejle over til øen. Øen er ca 8 km bred og 10 km lang.
Vi skal bo på Ipah guesthouse. Det er et low Key "bed and breakfast". Du laver selv morgen maden. De har stillet kaffe, æg brød og frugt frem. Du bestemmer selv om du vil have spejlæg, rør æg, ristet brød eller lave din egen pandekage.
Stedet har vundet trip advicers Award i bed and breakfast kategorien. Det var et fint lille sted. Meget søde værter, men der var en ulempe, man skulle gå ca 10 min for at komme ned til den gode strand.

Øen havde rigtig mange hornbills, de var halv tamme og ville gerne fodres.

Vi har ret vilde med øen. Stranden var hyggelig, der var hængekøjer og hjemmelavede gynger af planker der var hængt op i træerne. Der var også hængt reb op i træerne så "man" kunne svinge sig rundt og springe ud i

Vi var på et par timers rundtur i en lille båd og besøgte et par strande. Uheldigvis begyndte det at regne, ærgerligt.

Alt i alt blev konklusionen at vi set var en hyggelig lille ø som vi sagtens kunne finde på at tage tilbage til i en forlænget weekend.
















Efterårs tur til Phuket nov 2012

November er lig med regntid, det er ikke altid muligt at sidde ude på terrassen om aftenen. Det er selvfølgelig ikke koldt. Vi kan da komme ned på 25-27 grader, hvis det virkelig regner. Temperaturen er straks oppe igen, når regnen hører op.
 
Vi var spændt på om det regnede lige så meget på Phuket da vi tog afsted på vores forlængede weekendtur, torsdag -søndag. Ungerne havde et par dage fri, husker ikke hvorfor, sikkert sultanens fødselsdag eller noget i den stil. Mange Malayerne har ikke et bestem antal ferie uger som os, men har kun fri på alle helligdagene. Dem er der til gengæld mange af spredt godt og grundigt ud over hele året. Muslimerne, hinduerne og kineserne har alle deres forskellige helligdage. Dem holder hele befolkningen så i solidaritet med hinanden.
Nå men det var sådan en miniferie vi var offer for.




Vi havde lejet en lejlighed med en skøn udsigt. Udfra billederne på nettet at dømme var vi de eneste på stranden........ Vi blev klogere! Vi var nabo til Pathong Beach, den største sex strand på hele Phuket.
Vi var da også så heldige, at vi havde fået et kondom i plastikkruset sammen med nescafeen og rørene med mælkepulver. Hmm...

Nå men vi kiggede bare lige ud, ikke tilbage på gaden, heller ikke ned på lejligheden under os, næh, hvis vi holdt blikket fremadrettet, havde vi en skøn udsigt og bølgebruset gjorde, at vi heller ikke kunne høre støjen fra gaden.


                                         En af sengene i vores penthouse leglighed

                                          Hyggetid på balkonen


 

western food, hvor de havde tomat suppe.Den restaurant blev snart et stort hit blandt børnene









På tur ind til Pathong by













 
En tur i en tuk tuk



En skøn kysseelefant. En banan = et mega beskidt smækkys på halsen



Modige Malle, turde kravle ned paa elefantens hals


 


 
 











Modige malle viser sin indre løvinde igen





Vi savnede dog de øde strand. Selv efter 10 år kunne vi stadig huske de fantastiske strande vi havde været på, da vi var på vores thailandstur.
Vi lejede en longtail boat, og vi kom virkelig ud på en skøn strand. Vi plaskede og snorklede dagen lang, dejligt!!





en flot sejltur i en longtail boat




 




 






 


Skønne bølger, klumpfisken og brislingen tager en dukkert i det blå.......

ja det er jo ikke navne jeg har fundet på!!












                                                                                 vores naesten oede strand
En ny turist attraktion på Phuket,en mega buddah, ikke helt faerdig endnu





pigerne holdt ud i ca 4 timer.

smukke ser de ud



                                           

mandag den 11. marts 2013

Thaipusam - hinduerne ærer Murugan på denne dag


1 gang om året når månen står på et bestemt sted i jan/ feb fejrer inderne/hinduer Thaipusam. Her siger de tak til Lord Murugan, hvis han har hørt deres bønner eller de siger tak hvis det er gået dem godt.

Måske har du set billeder af indere med spyd gennem kinderne og tungen. Indere med kroge stukket ind i huden på ryggen, hvor i der kan hænge lemon og andre forskellige ting i.
Andre er lidt mere entusiastiske og bærer store byrder, såsom store pyntede stativer eller slæber tunge ting efter sig i kæder,der er fastgjort med kroge i huden på ryggen.
Når de når Batu Cave, har nogle af den gået den lange vej fra Kuala Lumpur, iat 13 km. De er i trance når de når deres mål, templet i Batu Cave
Det er mest tamiler (den sydlige del af Indien) der fejrer denne festlighed.

"Devotees", er mænd, kvinder og børn, der går i optog, op til templet inde i Batu Cave. De tager et bad, klæder sig i gult/ orange tøj og barber evt. deres hår af.
Når de har gjort sig klar, bærer de deres offergave, en krukke med mælk, ind i templet.

Batu Cave, er en hule inden i Malaysias største bjergkæde af limestone. Det er den mest populære hindu helligdom uden for indiens grænser.
For at komme op til hulen skal man først op ad 272 trin. Det så ret svært ud for dem der gik med store byrder eller kom sæbende med diverse kæder m.m.
Devotees bliver fulgt af andre hinduer. De støtter devoteen når han er ved at miste balancen, hjælper med at bærer kæderne m.m

Den store guldstatue uden for hulen er en afbildning af hinduguden Lord Murugan.

Desværre regnede det rigtig meget da vi var oppe og kigge. Hele området var meget vådt. Som altid i malaysia, er det ikke svært at finde affald, hvor der er mennesker, og med det hører der også mange lugte til oplevelsen. Tror nok der skulle vaskes ben og sko da vi kom hjem.

Der er ialt over 1 million besøgende i de dage festivalen finder sted.

Amalie og Murugan

Amalie, Astrid og Murugan (til hoejre)


Spyd gennem tunge og kinder...

Det helligste tempel - her skal der ofres maelk til guderne



Tungt stativ - heldigvist er det sat fast til kroppen med kroge...

Devotee i trance - med maelk som offergave
 




Devotee med flot stativ - mangler stadigt 272 trin...

Med saa mange besoegende, skal der jo blive lidt rodet.....

onsdag den 6. marts 2013

Caroline Wozniacki

Caroline spillede for nylig til BMW Malaysia open. Alle danskere i Kuala Lumpur blev inviteret af Ambasaden til, at se den indledende kamp med Caroline. Caroline var stor favorit.
Men øv. Det gik ikke helt som forventet. Nr 10 på verdens ranglisten, tabte til nr 186.