fredag den 11. april 2014

Forårs ferie - pool og mad i Thailand - Koh Lanta, hvor vi også var i 2003

Det ligger jo lige om hjørnet -  vi kunne køre dertil på 8 timer, men valgte den hurtige og nemme vej; at flyve (1 time taxi, 1,5 time vente tid, flyve 1,5 time, vente på færge 3 timer, færge 2 timer, bus 1 time......)
Ok - lidt en omvej, men vi nød det ;-)
 
 
  
Tur til østsiden i vores private tuk-tuk, som Silla frygter mere end alt andet - specielt, når far kører (den var sgu også lidt ustabil op ad bakke med 400 kg skriver familie om bord.....)



Den smukke pige bag ved er Lone ved vores lejlighed - lidt tæt beliggenhed, men sjovt at man går lige ud i den store fællespool som vi brugte MEGET !





Thai kokkeskole - GreenLime - her er de basale ingredienser til Green Curry pasta - så skal de bare hakkes i stykker og mortres i LANG tid !!

Hvidløg, chili, galangarod, forårsløg og limeblade - DET dufter simpelthen fantastisk !!
Desværre lavede vi det i turiststyrke, så der skal lige 5 gange så meget chili for at gøre den rigtig god ;-)

På vores hold er vi 8 til at skiftes til at arbejde med en store fælles morter - hårdt og velduftende arbejde !!

Så er der hakket ingredienser:
til Stegte ris - hvidkløg, forårsløg, limeblade, koriander, lille thailøg og citrongræs - guf !!

Tallerken venstre: til kæmperejser stegt i rød karry pasta - mild chili, koriander og kæmpe bønner

Så bliver der fortalt om olie, opvarmning, rækkefølge og hvor længe hver enkelt ting skal steges for at sikre maksimal smag samtidigt med at ingredienserne stadig er sprøde og lækre !

Lone mænger sig helt frem foran - det her skal vi kunne !! (og har siden nydt godt af mange gange her hjemme i KL - ungerne vil nok sige "døjet med".... ;-)

Det er æstetik på allerhøjeste niveau - se tallerknen !!


Sådan kan det også præsenteres.... - der var mange tallerkener og grøntsager til at sikre en flot ret, så der gik en smule konkurrence i det ;-)

Velfortjent afslutning - så er det tid til at nyde den dejlige mad mens myggene begynder at komme ned til stranden for at gøre os selskab - vi var dog smurt godt ind i myggespray, så vi nød bare udsigten, mens naboerne klaskede løs ;-)

Tid til at tage hjem igen - Amalie er sgu ved at blive lidt for bekvem herude i Asien ;-)

Vi kørte ræs på vej hjem - men kunne høre at vores overmand gemte sig på Sepang F1 banen, her lige uden for lufthavnen - Magnussen og resten af F1 holdet varmer op til det store løb dagen efter

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar