tirsdag den 9. april 2013

Perhentian, springbreak 2013

Besøg fra Danmark. Jens, Annette, Louise og Peter er kommet for at holde påskeferien i Malaysia. Vi vil gerne vise dem noget af det smukkeste Malaysia, østkysten, nærmere betegnet Palau Perhentian.

Jenes, Annette og ungerne tog et fly fra kuala Lumpur til Kotha Bahru. Herefter en taxa fra kotha Bahru til Kuala Besut Jetty, hvorfra færgen sejler til Perhentian.
Vi andre kørte hjemmefra kl 05.30 søndag morgen, så vejene var næsten helt tomme. Bilen var godt proppet da Laura, Amalie veninde fra efterskoler, også var med.
Vi var fremme cirka på samme tidspunkt som de andre. Vi havde taget ca 6.5 timer om at køre fra kuala Lumpur til Kuala Besut Jetty.

Vi boede på Tune Bay Island resort, hvor vi havde fået en hytte ned til vandet og en hytte lidt længere inde bagved. Gæsterne fik selvfølgelig VIP behandling af os (sådan er vi nemli !!) og derfor udsigts hytten, og vi andre gik om i junglen og kravlede ind i vores lidt fugt lugtede mygge hytte ;-) NB: Vores hytte var en super de Lux hytte, de andres en de Lux så vi havde et lille køleskab, det havde de andre ikke! Og forresten var den for lille til vores familie ;-)

Øen er ikke kendt for at have store flotte resorts, så vores lille hyggelige sted var faktisk ret godt og lavede udmærket mad. En anden vigtig ting var, at de solgte øl og vin, det er ikke alle steder de gør det i det meget muslimske nordøstlige Malaysia.

Hvad kan man lave på Perhentian ?????
Snorkle, snorkle og snorkle! Det brugte vi megen tid på. Det var et rigtig flot rev, få metre ude i havet. Når vi stod og tog vores masker på ude i vandet kom de små fisk som forsvarede deres territorie i koral revet og bed i vores ben. Det var en ret sær fornemmelse grænsende til " kan i så holde op med det dumme fisk"

Mathias havde ikke en kammerat med og Silla havde også fundet en legekammerat, så han var den eneste der ikke have en at være sammen med. Så da Amalie, Laura, Mathias og Michael havde været ude på et prøvedyk, besluttede vi at det var ok at Mathias tog et dykker certifikat, da han ville kunne bruge det på den næste GAP tur i oktober (global action program, hvor man tager ud og gør verdenen til et bedre sted) tur med skolen.
Det klarede han rigtig god og tog certificeret på 2,5 dag, hvor han knoklede fra morgen til aften.
Godt gået Mathias! (se billeder paa naeste indlaeg i bloggen !)

Alt i alt, var den en fed tur, med masser af afslapningen !!



Afgang til Perhentian - fed stemming

Ankomst - det ser fedt ud !

Amalie og Laura starter nu 5 dages solbadning !

Snorkeltur rundt om oen - vi saa STORE hajer lige 9 m foran os.... scary !!

Paa jagt efter havskilpadder - OG efter lang tid fandt vi en stor en paa havbunden, som vi fulgte haengende I baaden 4 m over - meget fed oplevelse, selvom Lone havde ondt I skulderen, da vi forlod Perhenthian.... gamle led og knogler !!

Mathias i sin solsikre OG brandmandssikre troeje - dem var vi ret glade for !

Paa vej til andet proevedyk for Laura, Amalie og Michael med vores spanske guide - han fandt hajer, smaa skilpadder og trompetfisk til os paa 9m dybt vand - fedt dyk !

Endnu en af de smaa faetre, som forstyrrer vores morgensoevn !

Paa vej til hytten -Silla med de store piger, det er skoent.

Lone ser endnu engang godt ud - her lige udenfor vores hytte !


Silla taemmer slanger !
Farvel til Perhenthian efter 5 dages spisen, snorklen, sol og dyk - kan klart anbefales !

Tjaaa...... billeder siger mere end 1000 ord !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar