onsdag den 12. september 2012

Lidt nyheder fra hverdagen

Vi er efterhånden ved at falde godt til alle sammen. Ungerne elsker skolen trods de udfordringer den giver dem. Som Mathias sagde på vej hjem fra basket igår, " jeg vil gerne bo forevigt i Malaysia, i hvert fald så længe jeg skal gå i skole" Det er bare så fedt at høre.
Selvfølgelig er savnet om alt det vi har forladt derhjemme der også, og vi glæder os rigtig meget til at komme hjem til jul. Man kommer bare meget nemt til at holde af malaysia, klimaet ( når man er blevet afklimatiseret efter et par måneder!!) er jo fantastisk. Jeg er f.eks ved at lave min egen tropiske have, befolkningen er venlige, naturen er fantastisk.
Igår var vi oppe og se aber. Man holder lige ind i siden af vejen stiger ud og så er der 50 aber der kravler rundt i træerne. Vi så nogle, der nogle der havde tager mad med til aberne. Det minder om at fodre ænder i Danmark. Aberne drønede rundt i træerne, og kom ned fra træerne for at hente godbidder. Vildsvine familien gik frit omkring. En kæmpe sommerfugl fløj lige forbi os. Vildt at bo så tæt på regnskoven.
Skolen har lige haft spirit week og der var et tema for hver dag. En af dagene holdt de Hari Raya fest Sillas skole. Hari Raya er afslutningen på muslimernes faste. På elementary campus ( børnehave-5.klasse), måtte børnene have muslimsk tøj på. Silla fik en flot nattøjs ligende dragt som hun bare elsker. "Vi fik muslimsk mad" som Silla sagde, ved ikke helt hvad muslimsk mad er, men hun synes i hvert fald det var lækkert.
Det er fantastisk som børnene accepterer hinandens kulturer. Iskl er multi etnisk, der er i øjeblikket 60 nationaliteter repræsenteret på skolen.
Dermed ikke sagt at der ikke er rasisme ude i samfundet. Malayer, indere og kinesere har deres indbyrdes kampe. Spørg bare Michael om alle de hensyn han skal tage når der skal ansættes nye medarbejdere på kontoret.
Michael elsker sit kontor, jeg ved ikke rigtig om det er udsigten der trækker??Han er næsten ikke til at få hjem igen når han først er kommet derind. Han tager beverly heights egen shuttle bus ned på kontoret kl 7 om morgenen. Det er meget vigtig at forsøge at snige sig uden om den værste morgen trafik. Når han skal hjem igen tager han en taxi, den koster 20 kr. Hvis der er trafik kaos kan han sidde og arbejde i taxaen, det er smart. Kuala lumpurs trafikale kaos skal opleves for at man på nogen måde kan forstå det. Det værste vi har oplevet var da Michael brugte 1.5 time på 2.5 km, så bliver man rimelig træt af st have slæbt din egen bil med på arbejde!!
Der findes en forening som hedder SNOFIDA, en nordisk forening som holder alle mulige arrangementer. Danskerne i denne forening mødes både med de andre nordiske lande og og holder arrangementer kun for danskere, Jeg har været til cofee morning med de andre danske fruer i områder. Det er dejligt at blive opdateret om hvad man gør hvis man har mistanke om at man har fået Dengue feber eller hvor der er fedt at rejse hen, hvordan det bliver for børnene når vi kommer hjem osv.....det var hyggeligt, jeg skal helt sikkert også ned næste gang.
Nå ja vi tager forresten på en lille smuttur til Thailand i november ;-)