fredag den 7. december 2012

Den tropiske have

Endelig er haven ved at være færdig. Vores smukke palmer er plantet, der er græs på plænen, poolen er lækker og lige til at hoppe i. Nu venter vi bare på at solen og regner skal få haven til at springe ud i fuld flor.
Fiske bassinet er ved at blive repareret, endelig efter 4 mdr venten, kan vi se frem til at få haven for os selv og ikke at skulle dele den med håndværkere og deres affald efter cigaretter, madpakker og drikke flasker. Det bliver et paradis!!
Når vi kommer hjem fra jule ferie skal vi have endokoi i have bassinet
Hvis det står til Michael skal vi have10 fisk i bassinet men jeg er sikker på at det er for mange. Men som jeg siger, edokoi kan vel smage godt nok hvis de er krydret korrekt ;-).
Amalie synes også at vi skal have de små fisk der spiser det hårde hud på fødderne. Det synes jeg faktisk lyder meget sjovt! Måske kan vi lave en kombi?
























søndag den 18. november 2012

Amalie - skoletur til Indien

Skolen holder hvert aar en emne uge, hvor man rejser ud for at proeve at forstaa andre kulturer dybere og faktisk prover om man kan aendre noget. De rejste rundt i baade storby og landsby, med fly, bus og nattog og boede baade i telt og hotel, inden de provede at undervise lokale skoleboern i Engelsk.























Melaka - Historisk, charmerende og turistbesogt havneby

 
 
 
 
Efter en del knoklen i skole, derhjemme og paa jobbet, saa traengte vi midt i Oktober til en weekendtur hvor vi slappede lidt af og blev forkaelet. Lone havde fundet et super charmerende lille hotel/hostel, hvor vi fik det eneste familierum - gammelt, men rigtigt hyggeligt !!
 
Faa hundrede meter derfra startede hovedgaden i Chinatown og der brugte vi en del tid paa vores miniferie. Baade til at faa de lokale karry retter (ungerne overgav sig og bestilte istedet den lokale burger....), koebe antikviteter (prisen var i hvertfald derefter), tage paa cykeltaxitur med det helt store stereo anlaeg under sadlen og sejle paa floden gennem hele byen.
 
Rigtig hyggelig tur, selvom Silla gik ned med blaerebetaendelse, mens vi andre hyggede igennem med god mad og sjov paa en restaurent langs floden, hvor vi spiste "steam boat", inden vi paa aften shopping i chinatown.
 

Mathias var virkelig traet......

 
 



 
 
 
Det er sgu haardt at vaere teenager og se paa antikviteter, naar man nu er saa laekkkkkker......
 
 
Laeg maerke til den lille gruppe japanske turister i baggrunden, som allerede er begyndt at tage billeder af os, mens vi tager dette billede. De fortsaetter og fortsaetter.....

 
Templer i Melaka


Originalt hus fra 1800 i Melaka, hvor man kan faa lov at overnatte.
 
 



Lokal Melaka Laksa (Curry) som spises bedst med rigeligt koldt at drikke. Selvom vi narmest toemte koekkenet for mad og drikke, saa kom vi kun af med ca. 120 DKK for os alle 6. Saa er det sjovt at vaere turist :-)
 
Cykeltaxa med MEGET hoj musik fra HVER taxa - ungerne syntes det var fedt, men ogsaa lidt flovt med al den opmarksomhed !!







 
 
 
Det lokale Maritime museum - der blev taget lige saa mange billeder af Silla, som af resten af skibet ! Men vi var heller ikke i skoleuniform som de fleste andre boern paa skibet.


Aftenhygge ved floden - krydret med god stemning, laekker "steam boat"tilberedt paa bordet og ja, saa ogsaa lige et par selvtilfredse teenagere vaek fra lektier og knokleriet paa skolen :-)